BARCELONA
Jordi Santasusagna

Prop de 63.000 professors, estudiants i membres del personal d’administració i serveis de la Universitat de Barcelona (UB) trien avui, fins a les 20 hores, el succesor de Dídac Ramírez al capdavant de la institució. Els resultats es coneixeran cap a les 22,30.

Si cap candidat obté el 51% dels vots, cosa més que probable, tenint en compte que són 7 els catedràtics que es presenten a les eleccions, dijous vinent, 1 de desembre, se celebrarà una segona volta, a la qual està previst que concorrin els dos aspirants que hagin aconseguit millors resultats en la primera volta. Qui obtingui la majoria simple de vots es proclamarà llavors rector per als propers quatre anys.

Màrius Rubiralta, que ja va ser rector de la UB entre els anys 2005 i 2008, ha basat la campanya electoral (que es va iniciar el 10 de novembre i va finalitzar dijous passat, 24 de novembre), en posar en valor la seva experiència de gestió, un actiu del què no disposen cap dels seus contrincants, per fer front a la delicada situació en què es troba la universitat.

A banda d’haver estat el màxim responsable de la UB, Rubiralta va ocupar, entre el 2008 i el 2012, els càrrecs de Secretari d’Estat d’Universitats i Secretari General d’Universitats del Govern central, una etapa durant la qual les dotacions per a beques van assolir màxims històrics i es van posar en marxa iniciatives com la creació dels campus d’excel·lència internacional, que han aportat recursos addicionals i una injecció de prestigi a les universitats.