BARCELONA
Jordi Santasusagna

Màrius Rubiralta s’ha mostrat aquest matí confiat a superar la primera volta de les eleccions i convertir-se en un dels dos candidats que dijous es disputaran el rectorat, en segona volta. Rubiralta s’ha referit, poc després de votar al campus de l’Alimentació de Torribera, a la solidesa del seu programa electoral i a la bona marxa de la campanya com dos dels elements que abonen un bon resultat.

El candidat, que ha estat el primer dels aspirants en votar, ha participat, juntament amb el seu equip, en una trentena d’actes celebrats en els diferents campus de la UB durant la campanya electoral, on ha donat a conèixer el seu programa i s’ha sotmès a les preguntes dels assistents.

Al llarg dels 15 dies de campanya, Rubiralta ha posat èmfasi en reivindicar un nou model de finançament que solucioni el problema del recanvi generacional i de la precarietat del professorat i s’ha compromès a treballar perquè cap estudiant es vegi privat d’accedir a la universitat per la seva situació econòmica.

L’aspirant a convertir-se en el nou rector també ha insistit en el paper clau del PAS en la modernització de la universitat i ha dit que defensarà una descentralització real de la UB, pactada amb totes les facultats.

També s’ha mostrat partidari de les ampliacions de les facultats de Dret i Economia i Empresa i ha apostat perquè la Facultat d’Educació es converteixi en “un referent en el disseny del model educatiu del país que volem”, i perquè la UB agafi la iniciativa a l’hora de decidir cap a on ha d’anar el campus de Bellvitge de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut.