BARCELONA
Jordi Santasusagna

Joan Elias, amb el 25,96 % del vot ponderat, i Màrius Rubiralta, amb un 25,84%, van convertir-se dilluns en els guanyadors de la primera volta de les eleccions a rector. Molt a prop va quedar Joan Guàrdia, amb el 25,64% del vot ponderat. A més distància es van situar David Vallespín, amb una mica menys del 14% dels sufragis, i Norbert Bilbeny (6,13%), mentre que Rafael Franco i Eduardo L. Mariño van obtenir poc més de l’ 1% del vot ponderat.

Els resultats obtinguts pels tres primers candidats s’han modificat avui lleugerament després d’un nou recompte per part de la Junta Electoral Permanent sol·licitat per la candidatura de Joan Guàrdia, sense que això alterés les posicions assolides per cap dels tres. Finalment, Elias i Rubiralta es disputaran el rectorat, dijous, en segona volta.

Dels 62.998 membres de la comunitat universitària amb dret a vot, l’han exercit poc més de 10.000. El col·lectiu que més va anar a votar va ser el del PDI doctor permanent: tres de cada quatre van participar en les eleccions. La participació també va ser alta entre el PAS, situant-se al voltant del 65%, mentre que la resta del PDI (29,06%) i els estudiants (11%) van ser els més abstencionistes.