BARCELONA

El candidat Màrius Rubiralta ha presentat aquest matí una reclamació davant la Junta Electoral de la UB per “pràctiques impròpies” que han modificat el resultat final de les eleccions a rector que han donat com a guanyador Joan Elias, uns fets que ja va denunciar ahir a la nit, un cop va ser públic el resultat de la votació.

A l’escrit, el catedràtic de Química Orgànica reclama que la UB faci una declaració que restitueixi el seu dret a l’honor, investigui els fets denunciats i aparti els responsables de qualsevol càrrec acadèmic. També demana del nou equip de govern de la UB un Codi Electoral de bones pràctiques que eviti situacions com les viscudes no només en aquestes eleccions, sinó també en les celebrades fa 4 anys, quan la candidata Victòria Girona, que va guanyar la primera volta, va patir una situació semblant.

Rubiralta, després d’entregar la reclamació, s’ha entrevistat amb el president en funcions del Consell Social de la UB, Joan Corominas, i amb el rector en funcions, Jordi Alberch, a qui ha traslladat el contingut de la denuncia. Ambdós s’han compromès a investigar els fets.

El candidat fa referència en la seva reclamació a l’aparició de “pancartes i missatges” adreçats als estudiants, alguns d’ells el mateix dia de la votació, amb “fets falsos o manipulats”, on se’l difama, accions de les que fa responsables a professors que donaven suport o formaven part de la candidatura rival.

Rubiralta va ser el candidat més votat pel PDI doctor i també per la resta del PDI, mentre que Elias va obtenir més suport del PAS i dels estudiants. Aquest últim sector ha resultat decisiu en el desenllaç de la comtessa, on Rubiralta ha obtingut el 46,93% del vot ponderat i Elias el 53,07.

La participació, del 13,76% de l’electorat, va ser sensiblement més baixa que a la primera volta, quan va anar a votar el 16,10% de l’electorat, format per 62.998 membres de la comunitat universitària.

Rubiralta va felicitar el nou rector la nit electoral, va desitjar-li molts èxits i li va demanar que vetlli perquè no tornin a passar uns fets com els denunciats.