Notícies

La Junta Electoral reclama un Codi de bones pràctiques de cara a les properes eleccions a rector a rectora de la UB

BARCELONA

La Junta Electoral Permanent de la Universitat de Barcelona, en una resolució feta pública el 5 de desembre, considera que, “per tal de reforçar l’exigència de comportaments ètics i respectuosos amb les persones i amb la institució”, i de cara a properes eleccions a rector o rectora, es podria adoptar un Codi de bones pràctiques per posar fre a “la difusió d’informacions insidioses” a través de les xarxes socials que haurien de respectar els integrants de les diferents candidatures electorals.

La recomanació de la Junta ve a donar resposta a la reclamació presentada pel candidat Màrius Rubiralta, que va concórrer a la segona volta de les eleccions l’1 de desembre i que va denunciar  “pràctiques impròpies” que havien modificat el resultat final de les eleccions a rector que van donar com a guanyador Joan Elias.

Rubiralta va exigir del nou equip de govern de la UB un Codi Electoral de bones pràctiques que evités situacions com les viscudes no només en les últimes eleccions, sinó també en les celebrades fa 4 anys, que s’investiguessin els fets denunciats i que s’apartés els responsables de qualsevol càrrec acadèmic.

En el seu escrit, la Junta Electoral “comparteix amb el reclamant la preocupació per pretesos comportaments improcedents o poc ètics” i considera convenient “traslladar a les autoritats universitàries i als òrgans de govern i representació pertinents la petició que examinin curosament la possibilitat d’introduir modificacions en el sistema d’elecció de rector o rectora de la UB”.