Comissionat per a la Coordinació Estratègica dels Recursos Tecnològics i d’Informació

Cristóbal Urbano Salido (Barcelona). Professor des del 1992 a l’Escola Universitària Jordi Rubió i Balaguer, actual Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB, centre on he estat cap d’estudis (1997-2002), vicedegà (2003-2005) i degà (2005-2011). Sóc llicenciat en Geografia i Història, diplomat en Biblioteconomia i Documentació, postgraduat en Política Acadèmica Universitària i doctor per la UB.

La meva activitat docent i de recerca es desenvolupa en àmbits com els recursos i serveis d’informació, els estudis de cerca i consum d’informació, l’avaluació de revistes científiques i l’analítica digital dels recursos d’informació.

Sóc membre del Grup de Recerca Consolidat (2014SGR594) I-Viu: informació valor i ús. He format part de la junta directiva de l’European Association for Library & Information Education and Research i de l’Standing Committee de la Secció d’Educació i Formació de la International Federation of Library Associations (IFLA). He participat com a avaluador de les convocatòries del Sello de Calidad FECYT de Revistas Científicas i com a membre de diversos comitès editorials, com ara el de Liber Quaterly, revista de l’Association of European Research Libraries.

En l’àmbit de la cooperació internacional, he col·laborat amb INASP (International Network for the Availabilty of Scientific Publications) i amb el Consorcio de Bibliotecas Universitarias de El Salvador. Abans de dedicar-me a la docència vaig treballar a les Biblioteques Públiques de L’Hospitalet de Llobregat i a la Biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra. Entre el 2000 i el 2003, vaig ser vicepresident del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya.