Delegada del rector d’Ètica i Integritat en la Recerca

Itziar de Lecuona Ramírez (Barcelona). Doctora en Dret i Màster en Bioètica i Dret per la Universitat de Barcelona i professora lectora al Departament de Medicina de la Facultat de Medicina de la UB. Sóc investigadora de l’Observatori de Bioètica i Dret i membre de la Càtedra UNESCO de Bioètica de la Universitat de Barcelona i del Grup de Recerca Consolidat Bioètica, Dret i Societat, de la Generalitat de Catalunya.

Membre del Comitè de Bioètica de Catalunya, de la Comissió de Bioètica de la Universitat de Barcelona i del Comitè d’Ètica de Recerca Clínica de l’Hospital Clínic de Barcelona (i comitè d’ètica extern al Biobanc IDIBAPS). També formo part del Grup d’Experts sobre Integritat en la Recerca i del Grup d’Ètica del Programa Horitzó 2020 de la Unió Europea de la lliga LERU d’universitats de recerca intensiva europees.

Sóc membre del Consell Assessor sobre els aspectes ètics, jurídics i socials de l’EIT Health (KIC), del Consell Assessor Europeu del VI Congrés Internacional sobre Integritat en la Recerca (Amsterdam, 2017), i de l’Associació Internacional de Bioètica.