BARCELONA
Francesc Ràfols

Màrius Rubiralta ha expressat avui la seva voluntat de millorar l’estructura i el funcionament de la Universitat de Barcelona apostant per “la modernització i la professionalització de la UB”. El candidat a rector ho ha dit en un acte realitzat a la Sala de Juntes de la Facultat de Filologia de la UB, adreçant-se al Personal d’Administració i Serveis (PAS) de Serveis Centrals, davant del qual ha detallat les seves propostes en aquest àmbit. En aquest sentit, ha anunciat l’impuls d’una Relació dels Llocs de Treball (RLT) “perfectament consensuada”. L’aspirant al rectorat espera poder tenir-la enllestida el 2017. “Tenim temps per fer-ho amb calma”, ha afirmat, “i amb la seguretat que no ens deixem res a fora”.

En la mateixa línia també ha insistit que, a l’hora de cobrir una plaça, abans d’agafar alguna persona de fora, “es mirarà sempre si hi ha algun currículum amagat a la casa que pugui cobrir el lloc. Si no el trobem, ja el buscarem a fora”.

El candidat ha reclamat un cop més la necessitat de perseguir l’excel·lència en tots els àmbits i de fomentar la cooperació entre tots els estaments de la UB. Rubiralta ha recordat que “el professorat no serà excel·lent si no sap treballar amb el PAS”. També ha tornat a fer referència al fet que “un país que vulgui ser lliure ha de tenir una universitat molt potent. Si la Universitat de Barcelona va malament, el sistema universitari no funcionarà i això és dolent per al país”.

Rubiralta s’ha referit també a la manifestació d’estudiants que es va celebrar ahir, dijous, per reclamar una rebaixa del preu de les matrícules, lamentant que no tingues prou seguiment i assegurant que “l’augment de les taxes no ha vingut acompanyat d’una millora en la qualitat”. Per al candidat, “un sistema de beques que no contempli la beca-salari no és un sistema just”.