Estudiant de doctorat a la Facultat de Química

“Un dels grans problemes de la UB és la manca d’incorporació de gent jove”

Un dels motius pels quals vaig decidir cursar els meus estudis a la UB va ser el seu reconeixement, tant en l’àmbit nacional com en l’internacional. Malgrat que no n’he quedat defraudat, a mesura que amb els anys he tingut l’oportunitat de conèixer i treballar amb grups de recerca de la UB, m’he adonat que la qualitat de la UB és en gran part deguda al gran esforç, tant docent com acadèmic, que duu a terme el seu PDI i PAS, sovint amb un finançament cada cop més precari.

Un dels grans problemes de la UB és la manca d’incorporació de gent jove tant a escala de becaris post-doc com en l’àmbit de professor en formació i agregat. Això fa que el col·lectiu de PDI actual, cada cop més gran, hagi de cobrir més hores de docència de les que els pertoca i hagi de fer malabarismes per poder continuar les seves tasques de recerca.

La gent jove que aconsegueix un contracte sovint és en condicions precàries, el que fa que molts acabin marxant fora deixant un forat important en la formació del nou professorat.

Trobo que la candidatura del doctor Màrius Rubiralta s’ha fixat en les mancances que té actualment la UB i el seu programa planteja propostes que portaran la nostra universitat en el bon camí per tal de seguir sent un centre de referència a escala internacional.